tiistai 3. kesäkuuta 2008

Vedostusta pistaasijäätelön voimalla

Vedostin carborundumia ekaa kertaa pariin vuoteen! Lisäksi käytin keltaista painoväriä, myöskin ensimmäistä kertaa pariin vuoteen... No oli se kivaa. Myönnän.

Hämytekniikkaosastosta sen verran, että olen luvannut raportoida kattavasti siitä, mitä tapahtuu kun alumiini kohtaa hiekkapaperin ja rautakloridin, juurikin tässä järjestyksessä.

En lupauksesta huolimatta kuitenkaan ehkä kykene kuvailemaan koko prosessia tässä. Lisäksi en pysty nyt keskittymään moiseen, kun siitä toisesta laatasta on jo kolme onnistunutta vedosta olemassa eikä se vielä osoita kuin aivan piskuisia kulumisen merkkejä. Selitykset odottakoot sitä, kun on laatta kädessä ja näen hämmennyksen kasvoiltanne, siis sitten kasvokkain. Esittelen kuitenkin muutaman kuvan prosessista.


Koska tiedeasiantuntija neiti I väitti katastrofin koon olevan suoraan verrannollinen käytetyn laatan kokoon, päätin, että maailmanlopun mittasuhteet ovat noin 275mm kertaa 350mm. Jännityksellä taivaanrantaa räjähdyksen toivossa tuijotteleville paljastettakoon myös, että olen asinmukaisesti läksyttänyt savusta ja kuplista varoittanutta henkilöä. Jollei hän olisi sanonut mitään, olisin luultavasti kokenut riemua, jännitystä ja hihkunut uijuijui se kuplii! Nyt laatan olisi happoa koskettaessaan pitänyt vähintään hajota atomeiksi ja koota jälleen itsensä, loistaa pimeässä, puskea ilmoille sienipilviä ja luikauttaa päälle komea kitarasoolo, että se olisi tehnyt kunnollisen vaikutuksen. Mutta hei: sitä voi syövyttää!

Okei, takaisin olennaiseen: tein onnistuneita vedoksia!

3 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Eikä, ihan mielettömän hienoja vedoksia! Ja miten palkitsevaa, että vedoksien takana on sellainen kokeilu, mistä kuullessaan kuvisope ulvahtaisi pelosta ja puistelisi päätänsä hätääntyneenä. OMA kokeilu. On muuten todella hyvät värit, onnittelut!

Eevi kirjoitti...

Hah, tulee mieleen Elinan vaahtoava flubber-möykky! Miten se olikaan unohtunut... Upeita vedoksia, ensviikolla LUPAAN olla työteliäämpi!

aino kirjoitti...

Väliaikatiedote: nyt vedoksia on jo kuusi ja laatta on edelleen ihan terässä! Olen ehkä oppinut vahingossa kahden vuoden tauon aikana vedostamaan kuluttamatta carborundumia. Onko se mahdollista?