sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Puupiirroksia, jotka yllättivät tekijänsä

Havaitsin viikonloppuna, että joutilaisuus tekee hyvää. Lämmittäessäni savusaunaa keksin nimittäin aivan uuden tavan tehdä grafiikkaa, tai oikeastaan keksin, että grafiikka on hyvin universaali taidemuoto, jota voi tehdä äärettömän monella tavalla.
Olin ottanut mökille mukaan uuden kaiverrinsettini siinä toivossa, että jostain talon alta löytyisi vanerinpaloja. Hetken vanerin puutetta voivoteltuani päätin kuitenkin harjoitella hieman yhteen melko sileäpintaiseen leppähalkoon. Kaivertelin simpukantapaisia juttuja puun pintaan, joka oli ihanan pehmeä ja helposti työstettävä. Hetken valmista "laattaa" katseltuani tajusin, että voisin itse asiassa saada halolla aikaan jopa vedoksia.
Hain savusaunasta pienen hiilenpalasen, ja hinkkasin sitä halon pintaan. Hain tarpeiksi lisäksi muistilehtiön sivuja ja... voiveitsen. Ei siinä muuta tarvittukaan. Lopulta olin vedostanut kahdeksan vedoksen sarjan. Olin mahdottoman ylpeä valmiista vedoksista ja etenkin keksimästäni vallankumouksellisesta tekniikasta. Rohkaisen kaikkia kantamaan mukanaan kaivertimia, kuivaneulaa tai vastaavaa. Grafiikkaa voi yhtäkkiä syntyä aivan yllätyksellisissä tilanteissa.

Ei kommentteja: