tiistai 24. kesäkuuta 2008

Ostoslista

Tykkään tehdä listoja, ja tiedän, että tekin tykkäätte. Ainakin Aino, joka piristi erästä pimeää talvea antamalla mulle lahjaksi listakirjan - siis kirjan, missä on valmiiksi listojen otsikoita (nerokasta) . Niinpä aion nyt julkisesti listata tarvikkeet, jotka aion hankkia itselleni ollakseni kesälomalla tuottoisa. Hankinnat aion rahoittaa myymällä vaatteitani. Näin pitkälle menee kroonisesta rahapulasta kärsivä intohimoinen graafikko!

1. Vedospaperia sekä metalli-, että puugrafiikalle. Vähintään kaksi arkkia molempia, sillä aion tehdä isoa.
2. Valkoinen painoväri. Kun notkiste (graafikon liukaste, hehheh) ei riitä, ja haluaa impressionistisia pastelleja.
3. Tela puupiirroksien tekemistä varten. Puupiirrokset ovat oivaa mökkipuuhasteltavaa: pitää vain kähveltää vajasta vähän vaneria, ottaa mukaan kaivertimet, tela, painoväriä ja paperia. Ja ehkä sellaisen luutikun, jos ei halua käyttää voiveistä... Ihmeen helppoa! Ei painavia prässejä tai happoaltaita.
4. Puupiirroksiin sopivaa painoväriä. Punainen, sininen, keltainen, musta, valkoinen.
5. Uusi luonnoslehtiö, vanha ollut ahkerassa käytössä ja täyttynyt erilaisista listoista.

Listat julkisiksi! Grafiikantarvikkeet supermarketteihin!

4 kommenttia:

Eevi kirjoitti...

Hahah, ihania noi lopun vaatimukset! Valkoinen painoväri kuuluu myös omaan listaani, ehdotan että ostetaan yhteiseksi.

Ostin silkkiä toppia varten! Jee!

aino kirjoitti...

Mulla on ainakin kaksi tavallista kumitelaa täällä jossain. Haluaisin muistaa, miten vesiväripuupiirroksia tehdään, eiköhän ole pakko selvittää jostain kirjoista. Diggailen niistä nimittäin huomattavasti enemmän kuin normipuupiirrosjäljestä.

Eevi kirjoitti...

Joo mäkin haluaisin testata vesiväripuupiirrosta! Haluun tehdä offsetsyövytyksen ja samaan työhön vesiväripuupiirroslaatan (<--voiko toi ees olla yhdyssana?!)

Elina kirjoitti...

Kävin maanantaina ostamassa listani! Tuubin mies on todella jännittävä tuttavuus. Voidaanko kaikki alkaa pyöriä siellä ja jutustella sille kollektiivista ja näyttelykiireistä? Se oli NIIN hämääntynyt mun höpinöistä, taiteilijapolo.

Paras kysymys asiakkaalle ikinä: "Siis aiotko sä tehdä ihan TAIDETTA?".

Ööh. Joo?