lauantai 7. maaliskuuta 2009

Eläkeläisiä Eläinmuseossa

Ennakkotehtävien ja näytetöiden päämäärätietoisen tekemisen takia mua on oikein erityisesti huvittanut viime viikoilla päästä piirtämään jotain, josta Ei ole tulossa hienoa grafiikantyötä, ja joka Ei liity Taikin portfolioon. Isoisän ehdotuksesta lähdin Suomen taideyhdityksen järjestämään elävänmallin piirustusiltaan.

Jihuu! Piirtäminen piirtämisen vuoksi oli vaihteeksi hirmu kivaa, ja havainnointi on niin jees.

Lampsin paikalle painavan lehtiöni kanssa, enkä lainkaan hämmästynyt, kun suurin ikäluokka oli jo vähän harmaantuvaa. Takanani kuiskittiin vilkkaasti lastenlapsista, ja kuulimpa heti alkuun myös lauseen: "silloin minun Atskin opiskeluvuosinani.." Piirtämässä oli silti myös aika paljon nuoria ihmisiä, ja vaikutti siltä, että joka toinen tostai pidettävä kaksituntinen on todella suosittu. Huone tuli ihan täpötäyteen, eli sinne kannattaa mennä ajoissa, jos haluaa nähdä jotain. Tosin tila ei muutenkaan ole ihan suunniteltu piirrustukseen, vaan istuimme Taidehallin remontin takia Eläinmuseon luurankohuoneessa. Kahviosta haetulla tuolilla nököttäminen ei ollut kaikkein kätevintä, mutta virittäydyin jalkoineni luurankokaukalon reunalla olevalle penkille, ja hyvin sujui. Joku taaempana oleva mies taas oli virittänyt itsensä tuoleineen toisen penkin päälle paljon muita korkeammalle, nerokasta!

Eläinmuseoon on muuten torstaisin ilmainen sisäänpääsy 16-18 (mallipiirrustus 18-20), joten sinnehän täytyy joskus mennä etukäteen piirtämään niitä luurankoja ja muuta kivaa! Piirustuskerta maksaa 6 e, ja on kaikille avoin.


2 kommenttia:

Eevi kirjoitti...

seuraavalla kerralla I'll be there fo sho!

Elina kirjoitti...

Ihania piirroksia olet tehnyt. Kuulostaa muutenkin kivalta! Luurankokaukalo nauratti.