torstai 11. joulukuuta 2008

Haarakonttori uutisoi: antiikkiprässin neitsytvedos!

Ateljeen omistaja, Roser, osti joskus kauan sitten Etelä-Ranskasta kirpputorilta vanhan metalliprässin. Se soveltuu erinomaisesti puupiirrosten vedostamiseen. Nurkassa lojunutta prässiä ei kuitenkaan ollut käytetty ateljeella vielä koskaan, ennen kuin tänään! Veivasin omin käsin antiikkiprässin (uuden elämän) neitsytvedoksen leikkiessäni joulupukinpajaa.Miettikää, mitä hienouksia joku ranskalainen graafikkoveli/sisar on tuolla joskus kauan sitten vedostanut! Muuten, jos joku ei vielä tiennyt, puupiirrostekniikasta voi käyttää myös hienoa sanaa xilografia.

4 kommenttia:

Eevi kirjoitti...

UUUUU.... Munkin joulukortit on puupiirrosta! Voih, kunpa täälläkin myytäisiin prässejä kirpparilla!

Elina kirjoitti...

Niinpä! Täytyy ehkä tehdä kesäretki Etelä-Ranskaan. Voi kurjuuden kurjuus.

Aino kirjoitti...

Sain tänään mezzotintavedoksen postissa. OLETKO SÄ IHAN SEKAISIN?

Tottakai lentokentältä suoraan tänne cavaa litkimään (sitä on autotallin jääkaapissa nytkin kylmänä), saako tulla kentälle vastaan? Moneltako?

Elina kirjoitti...

Mä tiesin Aino että sä tulistut! Ei ollut tarkoitus halventaa grafiikkaa. Siitä postikortista tuli ihan vahingossa hyvä!

Saa tulla lentokentälle vastaan, jos on auto? Ehtii sitä TOISTA perhettä kai myöhemminkin nähdä :P Mä voin kans tuoda cavaa. Kelatkaa et tääl on yks baari, mist sitä saa 70 snt lasi.